DE SPREKERS

Bekijk hieronder de selectie van sprekers en tafelgasten van Studio Health & Care 2021.

COLLEGE TOUR HOST
Ad van Nieuwpoort
Predikant en schrijver
MODERATOR
Charles Groenhuijsen
Schrijver, spreker, dagvoorzitter, TV presentator
TAFELGAST
Conny Helder
CEO tanteLouise, bestuurslid van ActiZ.
COLLEGE TOUR GAST
Diederik Gommers
Lid van het OMT en Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care
KEYNOTE SPEAKER
Jeroen Smit
Onderzoeksjournalist en auteur
TAFELGAST
John Tax
Voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis
TAFELGAST
Kim Spinder
Eigenaar Innovatiebureau Avanteers, auteur 'Het Kleine Innovatieboek' & 'We Quit Mail'
TAFELGAST
Machteld Huber
Arts, onderzoeker en oprichter van Institute for Positive Health
TAFELGAST
Margot Joosen
Senior researcher, Tilburg University
TAFELGAST
Monique Hertogs
Bestuurder Savant Zorg
TAFELGAST
Nico Dijkshoorn
Columnist, dichter, schrijver en muzikant
TAFELGAST
Tineke Abma
Directeur-Bestuurder van Leyden Academy on Vitality and Ageing

 


THEMA 2021: ARE YOU FUTUREPROOF?


Zijn we toekomstbestendig? Hebben we met andere woorden methoden ontwikkeld om de effecten van schokken en stress van onverwachte gebeurtenissen tot een minimum te beperken? Zijn we als zorgaanbieder in staat om te anticiperen op toekomstige pandemieën? Belangrijke vragen die – nu het virus onder controle lijkt – beantwoord moeten worden. Tijdens de Studio Health & Care Day 2021 zijn de lessons learned van de Covid-19 crisis verkend voor zorgorganisaties in care en cure.

Ingrijpend en aangrijpend: zo kunnen we de impact van de pandemie op de zorg wel formuleren. Covid-19 heeft diepe sporen nagelaten: niet alleen bij families die hun dierbaren verloren, ook bij leidinggevende teams in zorgorganisaties die uiterst moeilijke beslissingen hebben moeten nemen.

Op de werkvloer heeft de pandemie diepe emotionele indruk gemaakt. Van medewerkers in care en cure werd bijna het onmogelijke gevraagd. De langdurige spanning heeft geleid tot een hoog ziekteverzuim. De prangende vraag voor alle zorgmanagers is dan ook: hoe houden we onze medewerkers, onszelf en onze organisatie vitaal in tijden van disruptie?

De impact is groter en heftiger geweest dan alle noodscenario’s voorspelden. We moeten op zoek gaan naar methoden om zorgorganisaties en hun medewerkers op onverwachte schokken in het zorgsysteem voor te bereiden. Om van onze ervaringen te leren moeten we onze lessen delen.

Hoe gaan we om met een acute massale zorgvraag? Hoe zorgen we ervoor dat dit niet ten koste gaat van de overige zorg? Hoe houden we onze medewerkers weerbaar en fit? Moeten we alle richtlijnen opvolgen, of hebben we onze eigen verantwoordelijkheden en afwegingen? Hoe worden we robuust en anti-fragiel? Hoe zorgen we ervoor dat we futureproof zijn?

 

STUDIO HEALTH & CARE 2021

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle informatie